optical services

Exàmens de salut visual

Ruben Martín, el nostre Optometrista principal. Anys de professió enfocat a millorar el rendiment visual de persones, cadascuna amb uns requeriments específics i una sol·lució concreta. Les receptes, pels cuiners.

https://soundcloud.com/sonarfestival/sets/sonar-2020

 

https://soundcloud.com/sonarfestival/sets/sonar-2020

 

 

 

Millor una bona sardina que una mala llagosta. Ferran Adrià.

Entre les primeres proves realitzades en un examen ocular complet es troben les proves d’agudesa visual que mesuren l’agudesa de la seva visió.

En general, aquestes es realitzen usant una taula optomètrica projectada per mesurar la seva agudesa visual a distància i una taula d’agudesa manual petita per mesurar la seva visió de prop.

Prova de daltonisme
Una prova de detecció que verifica la seva visió dels colors sovint es realitza a el principi d’un examen ocular complet per descartar el daltonisme.

A més de detectar deficiències hereditàries en la visió dels colors, les proves per a daltònics també poden alertar al seu oculista sobre possibles problemes de salut ocular que poden afectar la seva visió dels colors.

Comprovar l’alineació dels ulls.

Si bé hi ha moltes formes en les que el seu Optometrista pot verificar com funcionen junts els seus ulls, la prova de cobertura és la més simple i comú.

Durant una prova de cobertura, l’Optometrista li demanarà que es concentri en un objecte petit a l’altre costat de l’habitació i després cobrirà cadascun dels seus ulls alternativament mentre mira fixament l’objectiu. Després, la prova es repeteix amb vostè mirant un objecte proper.

Durant aquestes proves, l’Optometrista ha d’avaluar si l’ull descobert s’ha de moure per recollir l’objectiu de fixació, el que podria indicar estrabisme o un altre problema que podria causar fatiga ocular o ambliopia ( «ull gandul»).

Prova de motilitat ocular (moviments oculars)
La prova de motilitat ocular es realitza per determinar què tan bé els seus ulls poden seguir un objecte en moviment i / o moure ràpidament entre dos objectius separats i fixar-se amb precisió en ells.

La prova de moviments oculars suaus ( «recerques») és més comú. L’Optometrista li demanarà que mantingui el cap quiet i li demanarà que segueixi el moviment lent d’una llum de mà o un altre objectiu amb només els seus ulls.

Si també es proven els moviments oculars ràpids ( «moviments sacàdics»), és possible que l’Optometrista li demani que mogui els ulls cap endavant i cap enrere entre dos objectius col·locats a certa distància un de l’altre.

Els problemes amb els moviments oculars poden causar fatiga visual i poden afectar la capacitat de lectura, la visió esportiva i altres habilitats.

Prova d’estereòpsia (percepció de profunditat)
Estereopsis és el terme utilitzat per descriure la formació d’equips d’ulls que permet la percepció de profunditat normal i l’apreciació de la naturalesa tridimensional dels objectes.

En una prova d’estereòpsia d’ús comú, utilitzeu un parell de lents «3D» i mireu un fullet de patrons de prova. Cada patró té quatre cercles petits, i la seva tasca és assenyalar què cercle en cada patró es veu més a prop seu que els altres tres cercles. Si pot identificar correctament el cercle «més proper» a cada patró, és probable que tingui excel·lents habilitats de treball en equip visual que li permetran experimentar una percepció de profunditat normal.

Retinoscòpia
El seu oftalmòleg pot realitzar aquesta prova a el principi de l’examen de la vista per obtenir una aproximació de la prescripció de les seves ulleres.

A la retinoscòpia, els llums de l’habitació s’atenuaran i se li demanarà que es concentri en un objectiu gran (en general, la gran «E» a la taula optomètrica). Mentre mira fixament la «E», l’Optometrista li il·luminarà l’ull amb una llum i mourà els lents en una màquina enfront dels seus ulls. Aquesta prova calcula quins poders de les lents corregiran millor la seva visió de lluny.

Segons la forma en què la llum es reflecteix en el seu ull, es pot calcular millor les lents necessàries per corregir la seva visió.

Aquesta prova és especialment útil per a nens i pacients que no poden respondre amb precisió a les preguntes habituals.

Refracció
Aquesta és la prova que usa el seu Optometrista per determinar la seva prescripció exacta de lents.

Durant una refracció, es col·loca un instrument anomenat foròpter davant dels seus ulls i li mostra una sèrie d’opcions de lents. Després, li preguntarà quin dels dos lents de cada opció es veu més clar.

Segons les seves respostes, el seu Optometrista continuarà ajustant la potència de la lent fins a aconseguir la prescripció final de les ulleres.

La refracció determina el seu nivell de hipermetropia (hipermetropia), miopia (miopia), astigmatisme i presbícia.

Autorefractòmetres i aberrómetres
El seu Optometrista també pot usar un autorrefractor o aberròmetre per calcular automàticament la prescripció de les seves ulleres. Amb tots dos dispositius, un mentonera estabilitza el seu cap mentre mira a l’instrument un punt de llum o una imatge detallada.

Un autorrefractor, com una refracció manual, determina la potència de la lent necessària per enfocar amb precisió la llum a la retina. Els autorefractòmetres són especialment útils per determinar la prescripció d’ulleres per a nens petits i altres pacients que poden tenir problemes per a romandre quiets, prestar atenció i proporcionar comentaris que l’oftalmòleg necessita per fer una refracció manual precisa.

Els estudis han demostrat que els autorefractores moderns són molt precisos. També estalvien temps. La autorrefracció pren només uns segons i els resultats redueixen en gran mesura el temps necessari per determinar la prescripció de les seves lents.

Un aberròmetre utilitza tecnologia avançada de front d’ona per detectar fins i tot errors de visió foscos segons la forma en què la llum viatja a través del seu ull.

Els aberrómetros s’utilitzen principalment per a procediments de correcció de la vista LASIK personalitzats o de front d’ona, molts oftalmòlegs ara també estan incorporant aquesta tecnologia avançada en els seus exàmens oculars de rutina.

Examen amb làmpada de fenedura
Un llum de fenedura és un microscopi binocular (o «biomicroscopi») que l’Optometrista fa servir per examinar les estructures del seu ull amb gran augment. Sembla una versió gran i vertical d’un microscopi utilitzat en un laboratori de ciències.

Durant l’examen amb làmpada de fenedura, se li demanarà que col·loqui el front i la barbeta de forma segura contra els suports a la part frontal de l’instrument i es començarà examinant les estructures de la part frontal dels ulls, inclosos les parpelles, la còrnia, la conjuntiva, iris i lent.

Amb l’ajuda d’una lent de mà, també podem usar la llum d’esquerda per examinar les estructures situades més enrere a l’ull, com la retina i el nervi òptic.

Es pot detectar una àmplia gamma d’afeccions i malalties oculars amb l’examen amb làmpada de fenedura, incloses cataractes, degeneració macular, úlceres corneals i retinopatia diabètica, etc.

La prova de glaucoma
Les proves de detecció de glaucoma solen començar mesurant la pressió dins dels ulls.

Una prova de glaucoma comú és la prova de «glopada d’aire», tècnicament coneguda com tonometria sense contacte o NCT.

Per NCT, la prova comença amb vostè recolzant la barbeta a la mentonera de la màquina. Mentre mira una llum dins de la màquina, aquesta bufarà una petita ràfega d’aire en el seu ull obert. És completament indolor i el tonòmetre no toca el seu ull.

Segons la resistència del seu ull a la bufada d’aire, la màquina calcula la seva pressió intraocular (PIO). Si té la pressió ocular alta, pot tenir risc de patir glaucoma.

Un altre tipus de prova de glaucoma es realitza amb un instrument anomenat tonòmetre d’aplanament. La més comuna de diverses versions d’aquest instrument està muntada a la llum d’esquerda.

Per a aquesta prova, l’Optometrista li col·locarà gotes grogues a l’ull per adormir. Els seus ulls es sentiran una mica pesats quan les gotes comencin a funcionar. Aquesta no és una gota dilatadora, és un agent anestèsic combinat amb un tint groc que brilla sota una llum blava.

Després, el metge li demanarà que miri directament cap a la llum d’esquerda mentre toca suaument la superfície de l’ull amb el tonòmetre per mesurar la seva PIO.

Com NCT, la tonometria d’aplanament és indolora i només pren uns segons. Com a màxim, pot sentir que la sonda d’el tonòmetre li fa pessigolles a les pestanyes.

En general, no presenta signes d’advertència de glaucoma fins que ja té una pèrdua significativa de la visió. Per aquesta raó, els exàmens de la vista de rutina que inclouen tonometria són essencials per descartar els primers signes de glaucoma i protegir la seva vista.

Dilatació de pupil·la

Per obtenir una millor vista de les estructures internes de l’ull, l’Optometrista pot usar gotes dilatadoras per fer més gran temporalment les seves pupil·les. Les gotes dilatadoras solen trigar entre 20 i 30 minuts a començar a actuar.

Quan les seves pupil·les estiguin dilatades, serà sensible a la llum (perquè entra més llum en el seu ull) i pot notar dificultat per enfocar objectes de prop. Aquests efectes poden durar fins a diverses hores, depenent de la força de la gota utilitzada.

Una vegada que les gotes hagin fet efecte, la seva oculista utilitzarà diversos instruments per mirar dins dels seus ulls. Ha de portar ulleres de sol a l’examen de la vista per minimitzar l’enlluernament i la sensibilitat a la llum en el camí a casa. Si oblideu portar ulleres de sol, el personal generalment li donarà un parell sol ús.

La dilatació de la pupil·la és molt important per a les persones amb factors de risc de malaltia ocular, perquè permet l’avaluació més completa de la salut de l’interior dels ulls.

No obstant això, els Dispositius moderns d’imatges de la retina ara poden permetre al seu Optometrista capturar una fotografia d’alta resolució i gran angular de la seva retina sense necessitat d’usar gotes dilatadoras. Aquestes imatges també es poden guardar i usar-les per avaluar l’aparença del seu retina al llarg de el temps.

Les marques d’aquests dispositius d’imatges de retina de camp ampli inclouen Optomap (OPTOS) i CIRRUS photo (Zeiss).

Prova de camp visual
En alguns casos, és possible que el seu Optometrista desitgi verificar la possible presència de punts cecs (escotomes) en la seva visió perifèrica o «lateral» realitzant una prova de camp visual. Aquests tipus de punts cecs poden tenir el seu origen en malalties oculars com el glaucoma.

L’anàlisi dels punts cecs també pot ajudar a identificar àrees específiques de dany cerebral causat per un vessament cerebral o un tumor.

Altres proves de la vista
En alguns casos, a més d’aquestes proves comuns que es realitzen durant un examen ocular complet, el seu Optometrista pot recomanar altres proves oculars més especialitzades. Sovint, aquests exàmens són realitzats per altres oftalmòlegs, com a especialistes en retina, per recomanació.

Sobre els ajustos de lents de contacte
És important comprendre que un examen ocular complet generalment no inclou l’adaptació de lents de contacte i, per tant, no se li receptarà lents de contacte a la fin d’un examen ocular de rutina.

Hi ha una possible excepció: si fa servir lents de contacte actualment i els lents van ser col·locats pel mateix Optometrista que està realitzant el seu examen ocular complet, ell o ella pot emetre-una recepta de lents de contacte actualitzada a al final del seu examen ocular.

Un examen de lents de contacte que inclou serveis d’adaptació generalment es realitza durant una visita a l’consultori posterior, quan les seves pupil·les no estan dilatades. El seu examen de lents de contacte pot ser realitzat pel mateix oftalmòleg que va realitzar el seu examen complet de la vista, o pot fer-ho un oftalmòleg diferent (ECP).

Generalment, és millor que l’examen de la vista i l’examen de lents de contacte es realitzen a la mateixa consulta.

De vegades, si es realitzen aquests exàmens en diferents llocs, el ECP que realitza l’adaptació de les seves lents de contacte voldrà repetir certes proves ja realitzades en el seu examen ocular complet. En part, això es fa per motius de responsabilitat: per verificar la precisió de la prescripció de les seves ulleres i assegurar-se que els seus ulls estiguin prou saludables com per usar lents de contacte.

Aquesta duplicació d’esforços sovint resultarà en costos addicionals que no experimentaria si el seu examen de la vista i l’examen de lents de contacte es realitzaran en el mateix lloc.

[Nota: Tot i que no es pot fer servir una recepta d’ulleres per comprar lents de contacte, el poder de la recepta de les seves ulleres li dóna al seu ECP un punt de partida per determinar el poder de les seves lents de contacte. Per obtenir més informació sobre la diferència entre receptes per ulleres i lents de contacte, llegiu el nostre article «Són iguals les receptes per ulleres i lents de contacte?» ]

Si necessita o desitja anar a un altre lloc per al seu examen de lents de contacte després d’un examen complet de la vista, assegureu-vos de preguntar si es requeriran tarifes addicionals per repetir les proves ja realitzades durant el seu examen de la vista.

  • Un
  • Dos
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

FramedGang

An optical store that connects a curated selection of eyewear design with creativity. Worldwide shipping.Language